Siirry pääsisältöön

Lukutoukan katsaus vuoteen 2011

 

Julkaisin tämän katsauksen ensin käsityöblogissani, mutta nyt kun perustin varsinaisen kirjabloginkin, siirrän tämäkin tänne oikeaan paikkaan. Kyseessä on siis Susan laatima Lukutoukan katsaus vuoteen 2011.

1. Minkä lukemasi kirjan olisit toivonut löytäväsi joulupaketista tänä vuonna, ellet jo olisi lukenut sitä?
Li, Cunxin: Maos siste dansare (tai englanninkielinen versio)

2. Mitä kirjaa suosittelisit ystävälle, joka ei ole lukenut paljoa, mutta kaipaisi lukuelämyksiä?
Stockett, Kathryn: Piiat

3. Mikä kirja sinun teki mieli jättää kesken?
Reynolds, Alistair: Ilmestysten avaruus (Onneksi en kuitenkaan jättänyt. Reynoldsin kirjat imaisevat mukaansa hitaasti, mutta varmasti)

4. Mikä kirja sai sinut vuodattamaan kyyneleitä?
Sonk, Monika: Utan: om barnlöshet och barnfrihet

5. Minkä kirjan lukemista odotit ennakkoon eniten?
Demick, Barbara: Suljettu maa - elämää Pohjois-Koreassa

6. Mikä kovasti pitämäsi kirja sai mielestäsi aivan liian vähän näkyvyyttä ja ns. blogisavuja?
Olen seurannut kirjablogeja vasta niin vähän aikaa, etten osaa vastata.

7. Mikä kirja oli suurin pettymys?
Gabaldon, Diana: Lordi Grey ja veitsenterän veljeskunta (Tähän asti lukemistani Gabaldonin kirjoista olen pitänyt paljon. Tässä kirjassa juoni ei kuitenkaan toiminut juuri ollenkaan. Eniten pidin kohdista, joissa Jamie esiintyi, tuntui kuin olisi tavannut pitkästä aikaa vanhan ystävän!)

8. Minkä kirjan ottaisit ainoaksi kirjaksi autiolle saarelle uudestaan...ja uudestaan luettavaksi?
Tämän vuotisista en mitään.

9. Mikä kirja herätti sinulla eniten halua keskustella kirjan tapahtumista ja henkilöistä?
Li, Cunxin: Maos siste dansare

10. Minkä kirjan sulkisit aikakapseliin avattavaksi sadan vuoden päästä täällä Suomessa?
Patrakova, Inna: Tulkki

11. Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvan, ellei sitä jo ole tehty?
Nousiainen, Miika: Vadelmavenepakolainen

12. Minkä kirjan ns. jälkimaku oli niin voimakas, että mietit sitä vielä pitkään viimeisen sivun kääntämisen jälkeenkin?
Hotakainen, Kari: Juoksuhaudantie

13. Mikä kirja oli suurin yllättäjä hienon lukukokemuksen myötä?
Huovinen Veikko: Hamsterit (Odotin jotain ihan muuta. Ihana tunnelma.)

14. Mistä kirjasta et muista enää paljoakaan, vain lähinnä tunnelmia ja pätkiä sieltä täältä tapahtumista?
Soininvaara, Taavi: Vihan enkeli

15. Mitä kirjaa suosittelisit eniten muille kirjablogisteille?
Funke, Cornelia: Rosvoruhtinas

Olisi noita kirjoja voinut moneen kohtaan laittaa useammankin, mutta pitäydyin "säännöissä" ja valitsin vain yhden kuhunkin kohtaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sokea piste

Sain tämän luettua aamulla. Harkitsin kirjan jättämistä kesken muutamaankin kertaan, mutta uteliaisuus voitti. Halusin tietää, miten tämä päättyy. Kirja käsittelee ohjelmoijanero Samuel Heiskasen murhan selvittämistä. Nyt tiedän, mutta kirja jätti ristiriitaisen olon. Pidän psykologisista trillereistä, mutta ilmeisesti minun käsitykseni tuon termin määrittelystä on jotenkin erilainen? En sitten tiedä johtuiko omasta mielentilastani vai mistä, mutta trillerin koukuttavuuteen ja jännittävyyteen en päässyt kiinni, kuten en oikein koko kirjaan. Henkilöt jäivät minulle etäisiksi. En erityisemmin pitänyt kenestäkään, mutten myöskään inhonnut. Psykologisuuskin jäi vähän haileaksi. Ihmisen mielellä leikitellään, mutta sekään ei tunnu pääsevän alkua pidemmälle ja toisaalta taas yhtäkkiä ollaankin jo sukellettu hyvinkin syvälle ilman sen kummempia selityksiä. Arvoituksellisesta kerronnasta kyllä pidän (esim. Maarit Verrosen tyyliin), mutta tästä jäi vain ärsyttävä olo. Osasin kyllä mielestä

Valtaistuinpeli - Tulen ja jään laulu

 Olen harkinnut Valtaistuinpelin aloittamista kauan. Jostain syystä en vain ole saanut aikaiseksi. Ennen joulua sarjan ensimmäinen osa sattui käteeni kirjaston palautushyllystä. Alkuun olin oikeastaan vähän pettynyt kirjaan. Tapahtumien ja henkilöiden määrä tuntui liialta. Hiljalleen kuitenkin pääsin tarinan mukaan ja nyt loppuun päästyäni voin todeta että pidin. En hullaantunut, mutta pidin. Niin paljon kuitenkin, että eiköhän se seuraavakin ole luettava. Ja mahdollisesti myös sitä seuraava...

Löytökirjoja

Kävin hetki sitten viemässä roskat. Lehtienkeräyslaatikossa odotti todellinen yllätys: Ensimmäisenä näistä silmääni osui Pride and Prejudice, jota minulla ei vielä ole. Kun sukelsin nappaamaan sitä (laatikko oli lähes tyhjä), huomasin seuraavan kirjan. Ja seuraavan. Ja seuraavan. Nämä pelastin. Lisääkin olisi ollut, mutta kovakantisista kirjoista kannet oli irrotettu. En viitsinyt edes kurkkia, mitä ne olisivat olleet, ettei tullut paha mieli. Miksi ihmeessä kukaan heittää lähes uuden veroisia kirjoja roskiin?! Ymmärrän kyllä, jos ei niitä halua enää hyllyssään pitää, mutta roskiin? Täällä päin ainakin kirjastokin ottaisi hyväkuntoisia kirjoja ihan mielellään vastaan, jos ei halua itse nähdä vaivaa niiden kauppaamiseksi. Onneksi satuin paikalle oikeaan aikaan...